List

Hit 15 of 36

Ultraprosessert: hvorfor spiser vi greier som ikke er mat … og hvorfor klarer vi ikke å stoppe?

[Book or leaflet - [2024]]

Tulleken, Chris van, 1978-

Ultraprosessert hvorfor spiser vi greier som ikke er mat … og hvorfor klarer vi ikke å stoppe? Chris van Tulleken ; oversatt av Lene Stokseth . - 406 sider

https://media.aja.bs.no/35a893e4-3715-4d24-bb05-256aadd46dc5/original.jpg

https://media.aja.bs.no/35a893e4-3715-4d24-bb05-256aadd46dc5/thumbnail.jpg

Book or leaflet (1 available)

  • Nøtterøy videregående skole
    Hovedsamlingen
    [612.3 Tu]

Summary

'Etter denne boken blir maten aldri den samme. På en måte som er bra for deg.' -Marit Kolby Veldig mye av maten vi spiser består av ingredienser som er industrielt fremstilt. Både maten og markedsføringen gjør oss avhengige, og får oss til å spise for mye. Hva er egentlig denne maten? Vet du hva den gjør med helsen din? Overvekt eller diabetes 2 er ikke din skyld. Bestselgeren Ultraprosessert er en sjokkerende beretning om en kynisk industri som ødelegger liv og helse over hele kloden. Lege og forsker Chris van Tulleken forteller hva som skjer når han bare spiser ultraprosessert mat, såkalt UPF. Han skiver personlig og engasjerende om hva forskerne har funnet ut: UPF lurer hjernen og kroppen vår, slik at vi får lyst på mer. Men den tilfører ikke kroppen den næringen den egentlig trenger. Dermed blir UPF den fremste årsaken til en rekke livsstilssykdommer og tidlig død.

Full Record

Share with friends